Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Aguss a możesz mi podać strone na ta paczkę z libero???? na ten darmowy pojemnik na pieluszki tez próbowałam ale nic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
marzenie ja po cesarce ok. trochę jeszcze mnie boli cięcie ale to pikuś w porównaniu z bólami porodowymi więc można powiedzieć że jest świetnie.
Mam pytanie do mam które robiły już paszport. czy jest możliwość przyspieszyć tą procedurę aby nie czekać 3 tygodnie na paszport? i czy musimy robić apostille i co to w ogóle jest. ja z córcią wracamy do Polski i tam będziemy musieli pozałatwiać te wszystkie sprawy papierkowe i czy to apostille będzie potrzebne w Polsce? strasznie jestem zagubiona z tymi papierami....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
limetka,ja wlasnie jade jutro wyrabiac paszport wiec bede wszystko wiedziala. Zdarzalo sie,ze wyrabiali paszport tymczasowy od reki. Ale z reguly czeka sie te 3 tygodnie. Apostille bedze Ci potrzebne do zalatwienia polskiego aktu urodzenia. Pieczatke taka jak apostille uzyskasz w Fylkesmannen w Oslo na Tordenskiolds g 12. To jest takie poswiadczenie autentycznosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Ehh dziewczynki jak wy to robicie ze wam to moze nie wyjsc
Wysylam strone na ktorej sa wszystkie gratisy w jednym miejscu jakie mozna dostac z okazji urodzenia dziecka Oto link : www.gjerrigknark.com/index.php?choice=category&id=13
Dodam ze kazda z rzeczy wiadomo ze mozna zamowic tylko raz, wiec jak juz raz ktos wysylal to musi po prostu cierpliwie czekac,nawet jak minelo duzo czasu.Paczki z Libero i Rimi przychodza jako jedne z ostatnich.Z Rimi dostalam np dopiero przedwczoraj czyli w 37 tyg ciazy. Cierpliwosci i powodzenia w wypelnianiu Jakbyscie mialy problemy z zamowieniem to chetnie pomoge,bo mam juz je wszystkie za soba a z okazji tego ze jestem na macierzynskim juz,to mam tez mnostwo wolnego czasu
Piszcie na gg jesli ktos ma 4694352
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Aga31, dobrze, że zdiagnozowali co się dzieje z Julką. A powiedzieli czym to jest spowodowane i ile moze trwać? Tak czy tak życzę Wam obu zdrowia!

Co do usg, ja sie przeprowadziłam do Norwegii w 25 tc, byłam juz raz u położnej, która wysłała moje papiery do spzitala gdzie będę rodzić i stamtąd dostałam list, że mam się zgłosić na wizytę.
Trafiłam do super lekarza, zrobił nam usg, wszystko opowiedział, odpowiadał na kazde pytanie i dał skierowanie na szerokie testy krwi, na cukrzycę i tarczycę bo mam z nia problemy. I jeszcze dał skierowanie na kolejne usg za miesiąc, w 36 tc.
Nic za to nie płaciliśmy, mimo, ze nie mam numeru personalnego, bo do UDI to wyjątkowo nie mam szczęścia ale powiedział nam, ze w Norwegii opieka prenatalna i poród są za darmo, nawet jesli nie ma się nr personalnego....

Więc ja już nie wiem co myśleć, naprawdę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
lady_dosia , Jula ma maly refluks zoladka i to dlatego. Ma to po mnie Ale wyrosnie z tego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
marzenie ja z libero nie mialam w ogole problemu www.libero.no/Pages/User/Register_v2.aspx?id=49450
to jest link na libero wypelnilam napisali maila potem poczta przyszlo i jechcalam po paczke w ciagu miesiaca to zrobilam z rimi nie mam nic ale zobaczymy moze jeszcze cos przyjdzie

daris ty jestes jakas genialna ze masz wszystko;p

lady_dosia nie tylko ty tak masz ja tez nie mam szczescia do UDI;(a na kiedy masz termin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
177 Postów
Stały Bywalec
Hej dziewczyny czy ktoras z was kupowala moze posciel lub cale komplety do lozeczka na allegro? Jesli tak to czy macie jakies konkretne firmy do polecenia??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
ja mam posciel firmy ala i as niestety jeszcze jej nie pralam nawet ale tak to jest sliczna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
aguss termin w papierach mam na 1 grudnia, jestem w 32 tc. Rodzic bede w szpitalu w Fredrikstad, a kiedy zrobie papiery to doprawdy nie wiem.. na razie kompletujemy kolejne......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok